• Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf
  • Groot aanbod, kleine prijzen
  • Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf

Net binnen bij Retro Camera
Altijd iets nieuws, altijd iets anders.

Onze favorieten van het moment
Niet te missen hardlopers.

Toyo 4x5

In de kijker: Film Ferrania
Film Ferrania, een Italiaanse fabrikant van zwart-wit- en kleurenfilms voor zowel cinema als fotografie, was in de tweede helft van de vorige eeuw een welbekende naam. Na vele jaren de industrie te hebben bediend, staakte het bedrijf in 2010 de productie van alle filmstocks en verdwenen hun producten van de markt. Gelukkig werd het bedrijf in 2013 nieuw leven ingeblazen. Een toegewijd team nam de merknaam en alle productieapparatuur over, met als wilde droom om de bekendste Ferrania-filmstocks weer op de markt te brengen.

Dankzij een succesvolle Kickstarter-campagne in 2014 haalden ze genoeg geld op om enkele van de oude productielijnen opnieuw op te starten. Dit leidde tot de (re)introductie van de P30 zwart-wit negatief films, die nu in een nieuw geproduceerde versie worden gemaakt in de herbouwde fabriek op het terrein van de oorspronkelijke productielocatie in Cairo Montenotte, Italië. Terwijl het team verdergaat met het opstarten van de productielijnen en het vinden van de juiste grondstoffen, zullen in de komende jaren meer filmstocks (opnieuw) in productie gaan. Zo zijn ook de Orto en P33 zwart-wit films inmiddels toegevoegd aan het productassortiment.

Ferrania P30 35mm/120 Film
Video URL:
Currently supported:

Voor als je nog zou twijfelen...
We begrijpen het, online winkelen is altijd een beetje spannend. Wees gerust, Retro Camera is al meer dan 30 jaar een Belgisch familiebedrijf met een échte winkel waar de producten zo tastbaar zijn als je analoge fotoprints en met een klantenservice waar je kan op rekenen.

Beoordeling
4.8
65
beoordelingen
Panel only seen by widget owner